Tänavuse aasta Rakvere linna kaasava eelarve rahvahääletuse võiduidee oli madalseiklusraja rajamine Palermo metsa, mis pakub lastele ja noortele väljundit, arendab nende liikumisoskusi, tasakaalu ja füüsilist võimekust ning muudab linnametsa veelgi atraktiivsemaks vaba aja veetmise kohaks.
Rakvere linnavalitsus koos Rakvere Spordikeskusega valis madalseiklusraja asukohaks välja ala, mis jääb Tammiku tänava poolse autoparkla lähedale. „Valituks osutus asukoht seetõttu, et hajutada veidi erinevaid atraktsioone, mis juba Palermo metsas on ja mida alale planeeritakse,“ ütles Rakvere Spordikeskuse juht Ave Sats. „Tasane ala mändidega on kindlasti puudele kinnitatavale madalseiklusrajale paremaks asukohaks kui niiskem ja kuuseenamusega ala J. Kunderi tänava parklapoolses osas,“ lisas linnaaednik Kärt-Mari Paju.
Sel nädalal algavad madalseiklusraja ehitust ettevalmistavad raietööd, mille käigus võetakse ca 1500 m² suurusel alal maha 30 – 40 kuivanud ja kahjustatud mändi ja lehtpuud ning puhastatakse see puudealusest võsast. „Metsast ala ei raiuta lagedaks, vaid võtame ära vaid mõned üksikud puud. See võimaldab seiklusradade paremat paigutamist puude vahele. Soovime raied ära teha veel enne suure pesitsusaja algust,“ ütles Paju.
Linnapea Triin Varek tunneb heameelt, et Rakverel on kaasav eelarve ja esimene idee linna elukeskkonna parendamiseks peagi realiseerub. „Ühtlasi tuletan meelde, et praegu on linnaosadel paras aeg hakata planeerima ideede esitamist 2024. aasta kaasavasse eelarvesse. Loodame, et järgmisel korral laekub veelgi rohkem ettepanekuid.“
Juuresoleval fotol on tulevase madalseiklusraja maa-ala markeeritud punasega.